By-SIDDE-loungebank-moa-herfst

5 tips voor een sfeervol herfst interieur

Herfst staat weer voor de deur, en met de komst van de koude dagen zullen we steeds meer tijd binnen doorbrengen. Het is momenteel de perfecte tijd om het interieur aan te passen aan het nieuwe seizoen. Kriebelt het bij jou ook om je interieur klaar te maken voor de herfst? Ontdek dan nu 5 tips van By SIDDE voor een warm en sfeervol herfst interieur.  

1. Natuurlijke materialen

In de herfst speelt de natuur een grote rol. Maak daarom gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, papier en wol om een warm en herfstachtig interieur te creëren. Denk aan houten meubels, wollen plaids en papieren lampen die gezelligheid toevoegen aan de ruimte. Combineer verschillende texturen, zoals ruw hout met zachte stoffen, om een speels effect te bereiken en de herfstachtige sfeer te omarmen.  

By-SIDDE-elementenbank-finn-herfst

Designbank: Finn 

2. Warme herfstkleuren

Een herfstachtig interieur creëer je eenvoudig door warme kleuren toe te voegen. Tinten zoals bordeauxrood, aubergine, okergeel en donkergroen passen perfect bij het najaar. Verwerk deze herfstkleuren in accessoires voor een subtiele, seizoensgebonden touch. Voor een opvallender resultaat kan er overwogen worden om een muur in een van deze tinten te verven. Dit zorgt niet alleen voor een gevoel van geborgenheid, maar geeft je woonkamer ook een warm en herfstachtig interieur.  

By-SIDDE-loungebank-moa-herfst

Designbank: Moa

3. Haal de natuur naar binnen

Verzamel bloemen, pampas pluimen en bladeren in herfsttinten en plaats ze in een mooie vaas. Dit verbindt je ruimte met buiten en geeft je interieur een seizoensgebonden uitstraling. Gedroogde bloemen en takken dragen bij aan warmte en gezelligheid, en omdat ze gedroogd zijn, blijven ze het hele seizoen mooi, zodat je lang kunt genieten van jouw herfst interieur.  

By-SIDDE-hoekbank-sommer-herfst

Designbank: Sommer

4. Herfstdecoratie: kaarsen, kussens en plaids

Op zoek naar de ideale herfstdecoratie voor een knusse woonkamer? Denk dan aan kaarsen, kussens en plaids in mooie warme herfsttinten Met stijlvolle kandelaars en een zacht flikkerend kaarslicht creëer je een gezellige sfeer voor de donkere avonden. Maak het nog knusser met een bank vol zachte kussens en plaids. Ontdek nu onze kussencollectie in diverse vormen, kleuren en materialen om eenvoudig een sfeervol herfst interieur te creëren. 

By-SIDDE-elementenbank-vita-herfst

Designbank: Vita

5. Vloerkleden 

Vloerkleden zijn echte sfeermakers in huis! Ze brengen niet alleen gezelligheid en warmte, maar hebben ook een geluiddempende werking. Hoogpolige vloerkleden, zoals Sten en Vagor van By SIDDE, bieden extra warmte en demping, ideaal voor je herfst interieur. Daarnaast zorg een vloerkleed voor een knus en geborgen gevoel. Of je nu kiest voor een subtiele tint of een opvallende kleur of patroon, een vloerkleed voegt net dat beetje extra toe aan je herfstinterieur. 

By-SIDDE-loungebank-odin-herfstDesignbank: Odin 

Deel je gestylde bank met #bysidde en laat je inspireren door de herfstcreaties van anderen!  

Deel dit verhaal

Lees meer blogs